Waarom u uw dakgoten in de herfst moet laten reinigen

 Dakgoten schoonmaken

Dakgoten worden vaak over het hoofd gezien aan de buitenkant van een huis, maar ze zijn van vitaal belang. Zonder dakgoten kan het water niet gaan waar het hoort te gaan en zal het in plaats daarvan zijn weg vinden naar uw kelder of binnenruimtes. Als u uw dakgoten verstopt laat raken door bladeren en ander afval, vergroot u het risico dat vocht zijn weg naar binnen vindt. Zelfs als u uw dakgoten grondig reinigt voordat de winter begint, kan de hevige sneeuwval de dakgoten en de ondersteunende beugels en boeiboorden belasten. Hier zijn enkele redenen waarom u uw dakgoten in de herfst moet laten reinigen:

 

Het is de beste tijd van het jaar om dit te doen.

Misschien bent u geneigd om uw dakgoten in de lente schoon te maken, wanneer u uw tuin klaarmaakt voor de zomer en de voorjaarsschoonmaak in volle gang is. Dit is echter niet de beste tijd om het te doen, omdat uw dakgoten nog steeds gevuld zullen zijn met bladeren en ander afval dat in de herfst is gevallen. U zou de dakgoten opnieuw moeten schoonmaken in de lente tijdens het seizoen van de dakgootreiniging: wanneer de bladeren vallen.

 

Dakgoot reparaties zijn minder duur en makkelijker dan het nog droog is.

De dakbedekking aannemer die u inhuurt om uw dakgoten schoon te maken kan tegenkomen een gebarsten of gebroken goot of een beschadigde goot beugel. Als ze tegenkomen deze problemen terwijl het nog droog is, zullen ze in staat zijn om te repareren of vervangen van de beschadigde onderdelen in plaats van te wachten tot de lente wanneer de sneeuw en ijs smelten, die het werken op een dak gevaarlijk maakt. Als u uw dakgoten laat reinigen en repareren voordat het zware winterweer begint, vermindert u ook de hoeveelheid water die uw huis binnenkomt en houdt u de reparatiekosten laag.

 

Verminder het risico op ijsdammen in de winter.

Als u uw dakgoten laat schoonmaken en de afvoeren laat ontstoppen en schoonmaken, vermindert u het risico dat er ijsdammen in uw dakgoten ontstaan. IJsdammen ontstaan wanneer sneeuw smelt en niet van het dak kan weglopen, maar in plaats daarvan wordt vastgehouden door een ijsmuur. Hierdoor ontstaat een dam die verhindert dat het water via de dakgoten verder stroomt en het huis verlaat. Wanneer dit water niet weg kan lopen, hoopt het zich op in de dakgoot en komt het uiteindelijk via het dak in uw huis terecht. Wanneer uw dakgoten en regenpijpen vrij zijn van bladeren en afval, zal het water vrij van uw dak en weg van uw huis stromen. Dit helpt het risico op ijsdammen in uw dakgoten en de daaruit voortvloeiende waterschade en dakschade te verminderen.