Wat moet je zoeken in een binnenhuisarchitect

Interieurontwerper

Voordat u een interieurontwerper kunt inhuren, moet u weten wat hun ervaring is. Vragen of een ontwerper ervaring heeft op een specifiek gebied is een gemakkelijke manier om te bepalen of ze de juiste fit zijn voor uw project. Bijvoorbeeld, als u het ontwerpen van een keuken, zult u willen ervoor zorgen dat de ontwerper ervaring heeft in keukens.

Als u een interieurontwerper voor de eerste keer inhuurt, wilt u misschien ook vragen naar hun ervaring met de industrie. Dit kan nuttig zijn om te bepalen of de ontwerper voldoende kennis heeft van trends en stijlen, evenals algemene industriestandaarden.

 

Informeer naar de opleiding van de ontwerper

Interieurontwerp is een carrière die gespecialiseerde opleiding vereist, en als zodanig is het belangrijk dat u controleert of uw ontwerper een diploma in interieurontwerp heeft. Hoewel veel interieurontwerpers geen diploma in interieurontwerp hebben, heeft de meerderheid van hen wel een diploma in een ander vakgebied zoals architectuur of kunst.

Als uw ontwerper geen diploma heeft in binnenhuisarchitectuur, kan het zijn dat hij u niet de professionele hulp kan bieden die u nodig heeft. Interieurontwerp is een beroep dat voortdurend in ontwikkeling is en expertise vereist op een groot aantal verschillende gebieden. Elke binnenhuisarchitect die geen diploma heeft in binnenhuisarchitectuur zal niet in staat zijn om u het niveau van deskundigheid te bieden dat u zoekt.

Naast het weten of uw ontwerper een diploma in interieur ontwerp heeft, moet u ook controleren of ze ervaring hebben met de bouwvoorschriften in uw omgeving. In sommige plaatsen zijn interieur ontwerpers verplicht om ervaring te hebben met de bouwvoorschriften om een licentie te krijgen. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat de ontwerper de expertise heeft die nodig is om uw ruimte te ontwerpen.

 

Vraag naar portfolio

Je volgende stap zou zijn om door de portfolio van de ontwerper te kijken om hun vroegere werk te zien. Als de ontwerper u kosten in rekening brengt voor de diensten, moet u in staat zijn om hun portfolio op te vragen en hun werk te zien.

Interieur design portfolio's zijn ontworpen om het beste werk van een ontwerper te laten zien. Door uw favoriete ontwerpelementen eruit te pikken, kunt u de ontwerpvaardigheden van de ontwerper objectief beoordelen. Hoewel een portfolio geen vervanging is voor een persoonlijke ontmoeting met de ontwerper, kan het een nuttig hulpmiddel zijn om te bepalen of de ontwerper de juiste keuze is voor uw project.

 

Begrijp de rol van een interieurontwerper

Interieurontwerpers nemen een verscheidenheid van verschillende rollen op zich, zoals het helpen in de planningsfase van uw project, het bepalen van de look voor elke kamer, en u voorzien van een algemene ontwerp esthetiek. Dit zal u helpen om de rol van een binnenhuisarchitect te begrijpen en ervoor te zorgen dat ze de juiste keuze zijn voor uw behoeften.

Het is belangrijk op te merken dat terwijl interieur ontwerpers vaak worden ingehuurd om te helpen met het ontwerp van een ruimte, ze meestal niet worden ingehuurd om te helpen met de technische aspecten van de bouw, zoals het installeren van meubels. Als u op zoek bent naar een bouwer te huren om te helpen met dat deel van uw project, moet u op zoek naar een ander type van aannemer.